Instagram Business: Nasıl Başlanır?

instagram business

“NakitNinja’nın temel hedefi okurlarının finansal yaşamını iyileştirmektir. Aynı vizyonu paylaşan diğer şirketlerle ortaklıklar yürütüyoruz. Bu yazıdaki bazı bağlantılar ortaklarımıza ait olabilir. Bizler bu şekilde kazanç sağlıyoruz.”

Pek çok insan hala Instagram’ın neden iş için İYİ bir sosyal medya sitesi olduğunu ve tartışmasız Facebook ve Twitter’dan bile daha faydalı olduğunu anlamıyor. Sosyal uygulamanın hala sadece selfie yayınlamak için harika bir yer olduğu düşünülürken, diğer yandan tüm deliller Instagram Business’ın çıkış yaptığını gösteriyor.

Bu, hemen hemen her büyük markanın neden kendi sayfasına sahip olduğunu ve aktif olarak yeni içerikler yayınladığını açıklıyor – pek de bir “yüz” ile tanınmayan AirBNB, Adobe veya Reuters gibi şirketler hakkında konuşuyor olsanız bile.

Ancak bu şirketler Instagram Business’ın akıllıca bir iş olduğunu biliyorlar. Sadece internetteki ikinci en popüler sosyal site olmakla kalmıyor, aynı zamanda kişisel ve foto-merkezli, bu da insanların tercih ettiği bir şey. Facebook, insanların tartışmayı ve haber okumayı tercih ettikleri bir yerken… Instagram, gülümseyip arkadaşlarıyla sohbet etmeyi tercih ettikleri bir yer!

Bu makalede, Instagram Business’ın yalnızca kişisel kullanımınız için olandan nasıl farklı olduğunu, business profilinizi nasıl oluşturacağınızı ve kullanabileceğiniz araçlardan bazılarını öğreneceksiniz.

Instagram Business - Kişisel Instagram Karşılaştırması

İlk olarak konuşmak istediğimiz ilk şey, Instagram Business’ın kişisel Instagram sayfanızdan ne açıdan kadar farklı olduğu. Belki de ilk düşünceniz “Beni takip eden 800 takipçim var… neden kişisel sayfamı bir business profiline dönüştürmüyorum?” olabilir.

Bu daha önce yapıldı, ancak düşündüğünüzde, kendiniz ve işiniz için (bu Instagram’ı kullanarak nasıl para kazanacağınızı daha fazla düşündüğünüz anlamına gelir) paylaşım yaparken aslında çok farklı iki stratejiyle hareket ediyorsunuz.

instagram business

Kişisel bir sayfa ile, sizi tanıyan veya yalnızca belirli ölçüde sizi tanıyan insanlarla bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz ve ortak ilgi alanlarınız olup olmadığını anlamaya çalışıyorsunuz. Bunu arkadaşlarınızla yapmanız oldukça kolay, değil mi?

Instagram Business’ı kullanırken ürün veya hizmet satıyorsunuz. Sadece bir yabancıyla sohbet etmiyorsunuz ve onları ücretsiz olarak eğlendirmiyorsunuz (eğlence, marka etkileşiminin bir parçası OLSA bile). Yaptığınız her şeyin bir amacı var. Bilgi, meşguliyet ve eylem çağrısı içeren ifadelerin içerisinde çalışıyorsunuz. İşinizi artıracak etkinlikler ve kampanyalar planlıyorsunuz.

Entrepreneur web sayfasında, “yaşam tarzı markalarının” gerçekte ne olduğu hakkındaki yazıyı okuyabilirsiniz — insanların yaşamlarına DOĞAL OLARAK uyum sağlayan markalar. 

Bu, tamamen paylaşma, ilişki kurma ve başkalarıyla duygusal olarak bağlanma ile ilgili bir insan dokunuşunu gerektirir. Öte yandan, reklam yapmak genellikle bu yaklaşımın tam tersidir. Reklam kişisel değildir. Reklam, normal insanların birbirleriyle sohbet ettiklerinde yaptığı şey de değildir! 

İşte bu yüzdendir ki en iyi Instagram Business kampanyaları markalar şeffaflık ve özgünlükle denemeler yaptığında gerçekleşmektedirler… insan faktörü, işin arkasındaki gerçek insan yüzü.

İdealust’ın arkasındaki zekaların sahibi Jesse ve Becky’e göre, kişisel Instagram ve Instagram business sayfanızı birleştirmek her zaman iyi bir fikir değildir.

Örneğin, Becky business takipçileri ile iletişim kurarken özel hayatı hakkında detaylı kişisel bilgileri paylaşmak istemediğini, bu yüzden bunları kişisel Instagram hesabında tuttuğunu yazdı. Tatil fotoğrafları da takipçiler onları görmekten hoşlansalar bile business sayfasına ait olmayan işle alakasız bir gösteriş şekliydi.

Bir işletmeyi daha insani ve kişisel yapmanın harika olabileceğini görmek kolaydır, ancak bazı şeyleri dengede tuttuğunuzdan ve yalnızca gösterirken rahat olacağınız şeyleri gösterdiğinizden emin olun. Bazı parçaların özel ve sadece sizin için özel olması da normaldir. Ancak, genel olarak, savunmasız olmak ve nasıl yaşadığınızı ve başkalarıyla nasıl bağlantı kurduğunuzu göstermek herhangi bir Instagram business sayfası için harika bir özelliktir.

Business Profilinizi İlk Kez Oluşturma

instagram

Instagram Business’ı ilk kez kullanmak, kişisel sayfanızı dönüştürerek veya yeni bir sayfa başlatarak yeni bir business sayfası oluşturmanızı gerektirir. Instagram, bir e-posta ve şifre kayıt sayfası sunuyor olsa da Facebook hesabınızı kullanarak da giriş yapabilirsiniz. Instagram mobil ve tablet üniteler için yapılmıştır ve şimdi bir Windows Phone sürümü olsa da bir iOS veya Android işletim sistemine sahip olmalısınız.

instagramı iş profiline

Kişiselden business profiline geçmeniz, Ayarlar menüsünden “Business Hesabına Geç” seçeneğine tıklamak kadar kolaydır. Birkaç istemden sonra, çalışma saatleri, fiziksel adres, telefon numarası ve web sitesi gibi ilgili diğer bilgileri ekleyebilirsiniz.

Hootsuite‘a göre, başarılı bir Instagram business sayfasının en önemli yönlerinden biri kullanıcı adları, biyografiler ve profil resimleridir. Kullanıcı adınız, müşterilerinizin sizi hemen tanıyabilmeleri için sahip olduğunuz diğer sosyal ağ adları veya web sitesi adlarıyla eşleşmelidir.

İşletme sahiplerinin her ağ için genellikle aynı logoyu kullandıkları doğru olsa da Instagram genellikle logoları değil kişisel fotoğrafları tercih etmektedir. Artık büyük markaların logolarında profil fotoğraflarını kullandıkları ve bundan uzak durdukları doğrudur. Fotoğrafları insani, kişisel ve samimi olduğu için kişisel bir dokunuşa gerçekten ihtiyaçları yoktur ancak, profil resminiz için, yüzünüz gibi daha kişisel bir şey kullanmanızı öneririz.

instagram profil biyo

Biyografi metni, işinizin ne olduğunu, tanımlanması kolay olarak anlatmalı ve özellikle Instagram profilinizin ne anlama geldiğini ve bunun müşteriyle nasıl ilişkili olduğunu açıklamalıdır. Yeni başlayanların yanlış anladığı kısım da budur! Instagram business sayfanıza fotoğraf ve içerik göndermeye başlamadan önce bir iş planına veya en azından bir tür hedef sayfasına ihtiyacınız vardır.

Instagram Business Nasıl Kullanılır?

Stratejik hedefler, ürünün ne olduğu, pazarın ne olduğu ve sizin neyi yerine getirmeniz gerektiği gibi bilgileri müşterilere sağlayan ve kulağa mantıklı gelen ince bir çizgi oluşturur.

Size ve pazarlama stratejinize bağlı olarak, birkaç farklı hedefiniz olabilir:

İş eğitimlerinde, genellikle hedeflerin “S.M.A.R.T.” yani “Spesifik, Ölçülebilir, Ulaşılabilir, Uygun ve Zaman Yönelimli olması gerektiğini okuruz. Bu özellikle Instagram business için ne anlama geliyor?

Bu, aşağıdakilere benzer önemli soruları yanıtlamayı içeren bir içerik stratejisi oluşturmanız gerektiği anlamına gelir:

Bu soruları cevaplandırmak takipçileri gevşetmekten ve kaybetmekten ve çok fazla mesajla onları rahatsız etmekten veya herhangi bir özel temayı gerçekleştirememekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır, tüm bunların hepsi ana ürününüzü gerçekten satamamanıza neden olabilecek şeylerdir. Instagram business stratejinizi planlarken, temel olarak bir ilişki geliştirmek suretiyle sizi aramaları ve size yanıt vermeleri için takipçilerinizi eğitiyorsunuz.

Son olarak, görsel tutarlılık da görüntü tabanlı bir ortam olduğu ve müşterilerinize estetik açıdan en hoş deneyimi sunmak istediğiniz için Instagram business için önemlidir. Peki neden? Sizi günlük olarak etkileşimde bulundukları bir yaşam tarzı markası olarak ilişkilendireceklerdir. Resimlerinizin, kullandığınız filtreler, stil ve mesaj bakımından bir tür temayı izlediğinden emin olun.

Bir Tema Nasıl Seçilir?

instagram business

Bir tema bulma ve belki de Instagram business sayfanızı diğer sosyal medya sitelerinden farklı kılmak konusunda zorlanıyorsanız, belki de daha az hırslı ve daha mantıklı düşünmenin zamanı gelmiştir. Sahip olduğunuz ürün veya hizmeti ve ürününüzün tüketici ile olan duygusal bağını düşünün. Bunun üzerine çalışın.

Basit tutun ama ilginç kılın, insanları avucunuzu içerisine alın ve onlar için heyecanlı hale getirin.

Büyük markalar temayı basit tutarlar: Giyim şirketleri kıyafet üzerine yoğunlaşmaktadır. Gıda şirketleri lezzetli mezelere odaklanmaktadır. Tüm Instagram business sayfalarını başarılı kılan şey, her fotoğrafla ilgili hikayeler anlatmalarıdır. Bir resim bin kelimeye bedeldir, öyle değil mi?

Bazı şirketler çalışanların, evcil hayvanların, çalışma hayatının veya dışarıda egzersiz yapmak ya da dışarıda bir şeyler yapmak gibi yaşam tarzı aktivitelerinin resimlerini yayınlarlar. İnsani bağlantı kurarlar çünkü reklamlara aşırı odaklanmayı bırakırlar ve bunun yerine sohbet ortamları yaratırlar.

Instagram business kullanmadaki asıl zorluk, kendi benzersiz sesinizi ve kendi fotoğrafçınızın bakışını yakalamaktır. Başkalarının ne yaptığını taklit etmeyin. Yaratıcı olun. Sadece fotoğraf yayınlamayın, kaybolmadan önce yalnızca sınırlı bir süre var olan albümler, videolar ve “hikayeler” ile denemeler yapın. Pek çok sanatçı ve marka, 24 saat içinde “kendi kendini imha” ettikleri için Instagram Hikayelerini deneyimliyor ve bu nedenle paylaşım yaparken daha az formalite ile uğraşıyorlar.

Instagram Business Araçları

Instagram business sayfanızı düzenlemekte zorluk çekiyorsanız, içerik stratejinize yardımcı olacak etkili iş araçlarına güvenmenin zamanı gelmiştir.

Instagram business için en iyi uygulamalardan / sitelerden ikisi Hootsuite ve Buffer‘dır, çünkü müşterilerinizin en aktif olduğu zamanlardan ve günlerden tam olarak faydalanılabilmesine ve paylaşım yapılmasına yardımcı olabilirler. Kullanılabilecek en iyi Instagram araçları hakkında daha fazla bilgi edinebilmeniz için, kullanışlı uygulamaların bir listesini oluşturduk.

Instagram business işletme sahipleri için özel analitik özelliklere sahiptir ve hesabınızın gücünü gerçekten artırmak için bunlardan bazılarını öğrenmeyi düşünebilirsiniz. Bundan daha fazlası, bazı kullanıcılar şimdi birçok üçüncü taraf uygulamasının çalışmayı durdurduğunu bildiriyor, çünkü bazı API politikalarını değiştirdi.

Hesabınızın analizini, profilinize tıklayarak ve ardından uygulamanın üstündeki çubuk grafiği simgesine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

instagram iş görüşleri

Seçenekleriniz arasında kaydırarak gezinirken, Etkinlik, İçerik veya İzleyici sekmeleri arasından seçim yapın: Etkinlik sekmesi hesabınızda geçen hafta gerçekleşen etkileşimleri, örneğin bir paylaşımdan kaynaklanan profil ziyaretlerini listeler. Keşif listeleri ise hesap erişiminiz, gösterimleriniz ve profil ziyaretlerinizle ilgili ayrıntıları listeler. Erişim ve gösterimler arasındaki fark, gösterimlerin toplam görüntüleme sayısını ifade etmesine karşın, erişimin, paylaşımlarınızı görmüş olan hesap sayısını ifade etmesidir. 

Son olarak, İçerik sekmesi en başarılı sayfa paylaşımlarınızı gösterir ve yayınladığınız hikayeler ve promosyonlar hakkında bilgiler içerir. İzleyici sekmesi takipçilerinizin yanı sıra, yaş aralığı, yer ve cinsiyet gibi demografik bilgileri gösterir.

instagram iş bilgileri profili

Instagram Business ile İlgili Diğer Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

A

Bazı resimler neden düzgün görüntülenmiyor?

Instagram fotoğraflar ve tablet veya mobil fotoğraflarının gösterilmesi için yapılmıştır. Bu, cihazla çektiğiniz resimlerin ideal şekilde biçimlendirildiği anlamına gelir. Şans eseri resim oluşturmak veya düzenlemek için bir masaüstü kullanıyorsanız (özellikle Buffer veya Hootsuite kullanıyorsanız), bazı resimlerin düzgün hizalanmadığını fark edebilirsiniz. En iyi resim boyutu kare biçiminde olan 640 x 640 pikseldir. 

Daha çok Pinterest’e uyum sağlayabilecek resimler gibi daha uzun resimler muhtemelen kesilecektir. Bu sizin için geçerliyse, paylaşmadan önce daha iyi görüntülenmesi için fotoğraflarınızı kare şeklinde düzenlemek yararlı olabilir.

B

Aşama kaydedip kaydetmediğimi nasıl bilebilirim?

Açıkça beğenilerin ve takipçilerin sayısını izleyebilseniz de hedef odaklı etkileşimlerle bağlılığı izlemek en iyisi olabilir. Örneğin, Buffer‘a göre bir kural, kazandığınız her 1000 Instagram business takipçisinden yaklaşık 37 beğeni ve yorum almanız gerektiğidir.

Instagram beğenilerini veya takipçilerini nasıl satın alacağınızı düşünüyorsanız, bunu hatırlamak özellikle önemlidir: Hesabınızın gerçek anlamda etkileşime girdiğinden ve yalnızca robotlaştırılmış beğeniler almadığından emin olmak istiyorsunuz.

C

Yeni bir fotoğraf paylaşmak için günün en iyi saati hangisidir?

Buffer, insanların Instagram’ı en yoğun kullandıkları zamanın Facebook, Twitter ve LinkedIn için en yoğun yayın zamanlarından daha geç olduğunu belirtiyor: Instagram’daki en yoğun yayınlama saati akşam üzeri 5-6. Birden fazla sosyal medya hesabında aktif olacaksanız, Hootsuite gibi bir zamanlama programı kesinlikle zamanlamanız konusunda yardımcı olacaktır! Burada nasıl beğeni alabileceğiniz konusundaki diğer fikirleri okuyabilirsiniz.

gönderim için en iyi zaman

D

Instagram Reklamları hangi mantıkla çalışır?

Instagram reklamları beğeni ve takipçi satın almanın “resmi” yolu olsa da bu özelliği denemek ve üçüncü taraf geliştiricilerle karşılaştırmak iyi bir fikirdir. Instagram’ın kendi platformundaki sosyal medya reklamları, daha iyi hedeflenmiş yeni müşterilere ulaşmaya yardımcı olacaktır.

Adım

01

İçeriğinizi seçin ve amaca, hedef siteye veya eylem düğmesine karar verin

instagram promosyonu oluşturma

Adım

02

Hedef kitlenizi seçin ve bütçenizi tanımlayın. Sonuçları gözden geçirin!

instagram tanıtımınızı ayarlama

Ayrıca kendi format tercihinizi seçme imkânınız da vardır – bireysel vurgulanmış fotoğraflar, dönen fotoğrafların, videoların atlıkarıncaları, kanvaz hikâye reklamları ve normal hikâye reklamları. Ayrıca, Şimdi Başvur, Şimdi Rezervasyon Yap veya Şimdi Satın Al gibi bu reklamlar için Eylem Çağrısı düğmeleri de ekleyebilirsiniz. Başlamak için, artırmak istediğiniz paylaşımın veya videonun altındaki promosyon düğmesini tıklayın.

Instagram business kullanmak söz konusu olduğunda, bu sadece kullandığınız uygulama ve yazılımlarla ilgili değildir. Bu, hedef kitlenizi ne kadar iyi tanıdığınız ve onları Instagram’ı, web sitenizi ve diğer kanalları kullanarak ne kadar iyi keşfettiğinizle ilgilidir. SİZDEN ne istediklerini öğrenin, böylece çevrimiçi Instagram business kampanyanızı hedef kitleye göre daha iyi düzenleyebilirsiniz.

Bu profesyonel değişiklikleri yapmaya başladığınızda büyük bir fark göreceksiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top